Nyomtatás
Kategória: Hagyományos M.A.G.U.S. rendszer

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Számos lány alkotott félkör az Örök Változás Lovagrend egy mestere előtt. A feketére festett vértbe öltözött lovagdáma kényelmesen a falhoz támaszkodott. Persze nem a kényelem, vagy a lazaság motiválta, sokkal inkább a hallgatóság felé közvetített üzenet. Elhelyezkedhet ő látszólag védtelenül támaszkodva, mégis biztonságban érezheti magát még ebben a helyzetben is. Igyekezett kicsit többet megmutatni magából, ezért nem húzott sodronynadrágot a csataszoknyája alá, ezért támasztotta bal talpát a falhoz. Tudta, hogy a megemelt csataszoknya alól kivillanó combot sokan észreveszik. Ha pedig a hideg fém érintése zavarta is, nem mutatta jelét. 

- Ti meg mernétek mutatni a combotokat egy lovagnak?

Kezdte előadását egy provokatív kérdéssel. Persze megannyi gorviki rablólovagra, kegyetlenségéről híres vagy éppen hírhedt rendre gondolt, mint mindenki. 

- Vagy a kebleiteket? Esetleg mást is? A válasz valószínűleg nem. Mert nem tudnátok megvédeni magatokat, és sokan szívesen tanítanának meg bennetek a fájdalom természetére. Mégis erősebb leányok vagytok az átlagnál, olyanok akikből nem csak préda lehet, hanem akár lovag is. De mit jelent lovagnak, lovagiasnak lenni? Sokan gondolják azt, a lovagok a gyengék a hölgyek védelmezői. Ők tévednek.

- A gyávaság is gyengeség, a férfiak között is vannak gyengék. Vajon egy gyenge, hitvány, gyáva dezertőrt is védelmébe venne egy lovag? A gyengék védelmezése hazugság csupán. S mikor egy ostrom után sok lovag erőszakot tesz a megostromolt várban élő asszonyokon, az az asszonyok védelme lenne? Vagy a nők védelme lenne a pár helyen ismert első éjszaka joga? Ezzel tisztelnék a nőt?

- Nem hiszem. A lovagok értékeket védenek, és olyanokat védenek meg akik önnön erejüknél fogva védtelenek, mégis méltóak arra, hogy megvédjék őket. Akiket a lovagoknak érdekében áll megvédeni. Egy szép hölgy, bármelyik lovagnak, harcostársnak lehet a kedvese, megvédeni őket sok lovag számára közös érdek. A lovagi etikettet az érdek diktálja, meg egy adag jó shadoni képmutatás...

Beszéde közben egy ajtóhoz lépett, azt kinyitotta. A hallgatóság meglepetésére az ajtó most láthatóvá vállt oldalához egy nő volt kötözve. Ismerték is őt, a közeli falu egy kocsmárosának a lánya volt az.

- Értékes-e ez a lány, méltó-e arra, hogy megvédjük? Méltó-e arra, hogy megvédjük, vagy akár csak megkíméljük a csodás kebleit, méltó-e arra, hogy ezzel befolyásos férfiút hódítson meg, s befolyást szerezzen? Ha te döntesz, éppen kell hagynod e formás kebleket? Aki szerint igen, fedje el őket egy réteg posztóval, hogy azzal is védje őket, aki szerint viszont nem, és ezt kész egyszer egy aprósággal jelezni az ...

Az egyik hallgatója ölében heverő övre pillantott és elvonult, anélkül, hogy befejezte volna a mondatot. Pontosan tudta, hogy hol és hány helyen fognak hibázni a tanítványok. Talán, ha egy lesz aki jól jön ki a helyzetből. És neki mégis az összeset meg kell kérdeznie arról, hogy mit tett és miért. Nomeg arról is gondoskodnia kellett, hogy a kikötözött lány életben maradjon.

Az adott helyzet egy ravaszabb vizsga feladat, amiben az adott övvel ütni a legrosszabb lépés, aki ezt teszi az jó úton halad afelé, hogy felnőve egy későbbi előadáson ő legyen az ajtóhoz kötözve. Pontosan tudta, hogy ez a hír hogy fogja sokkolni a tanítványait. A mondat ki nem mondott vége ugyanis nem a "használja e szíjat", hanem "keressen megfelelő eszközt a környezetében" volt. Fantáziátlan lányokra pedig nincs szükség. S persze az eszköz cseréje mellett lehet ám más célpontot is keresni... Persze oda is csak egy apró jelzést szánva.

Persze a legjobb az lett volna, ha a lány épp marad addig amíg egy hozzáértő nem kapja a keze közé, nem kiemelkedettlen, tanulatlan primitív csitrik játékszere a fogoly. Ez a döntés viszont csak akkor jó, ha mindenki aláveti magát, ha megvan az összetartás, a hűség. Hiszen, ha a lányt így is úgy is véres csíkok díszítik, nem jó egy tapasztaltabb személyre bízni már, akkor viszont hiányzik mindaz amit egy ügyes lány tehet. Nem mindegy hát, hogy egy jelölt hol helyezkedik a sorban. A sor elején lenni butaság, ellenségeket szerez, és nem tudhatod, hogyan döntenek a többiek. Amikor már tudod, hogy kímélni kell, de még van értelme ügyesebben hozzányúlni, nincs az ájulás határán... Nos az a pont ahol érdemes bekapcsolódni. Persze a növendékek túl fiatalok voltak ahhoz, hogy erre rájöjjenek, túl gyengék, hogy komoly kárt tegyenek, és túl fantáziátlanok ahhoz, hogy bármi ügyesebbet tegyenek. S ha nem marad sok nyoma a mostani esetnek, ugyanez a lány még pár más csoportnál is jó szolgálatot tehet majd.

Kényelmesen figyelte ahogy sokan próbálkoznak, nem mutatta a jelét, ha elégedetlen volt valakivel.

- E féle kegyetlenség, amikor egy gorviki, egy lovag is kötelezően tisztelni lenne hivatott a nőket? Szerintem felejtsük el a jó kis képmutatást. Egy lovag félelmetes. És ez a mi feladatunk is. Legyünk félelmetesek. Egy lovag hű értékekhez, szövetségesekhez és sokszor megéri hozzá hűnek lenni. Mi is hűek vagyunk. A címünk olyan, mint oly sok kalózé, rabló lovagé, akinek a feladata a rablás, az ellenség terrorizálása. És el kell hitetni magunkról azt, hogy mindenre képesek vagyunk. 

- A törvények változnak. Minden törvény változik. Minden. De ettől számos olyan törvény van, amit be kell tartanunk. Nem ameddig jól esik, hanem addig amíg meg nem változik. Mindenki szépen sorban áll, üt vagy elfed. De vajon mérlegelitek a törvényeket? Nézzünk egy egyszerű törvényt, a kiemelkedettebb uralkodik. Aki először ejtett sebet ezen a lányon, azt mondta a kiemelkedettebb, aki eljátszana vele, nem kaphatja meg sértetlenül. Volt hát, aki vétett a kiemelkedett ellen. És ez a lány is ilyen hibákért került ide. - tette egyértelművé a leckét szépen lassan.

Ugyanakkor tény, hogy a képzés célja nem csak a fenti lecke, hanem egy hosszabb távú cél is. Ha a lányok előbb szokják meg a kínzást,majd saját félelmeik alapján fantáziálva, saját magukat felfedezve érik el, hogy ez izgassa is őket, és csak ez után ismernek meg közelebbről férfiakat, nos akkor a legtöbb lány felnőve élvezni fogja, ha más nőket gyötörhet. Ha pedig a rend sok lovagjának ez gyönyört jelent... Megannyi lányt mágiával boszorkánnyá is tehetnek, és számukra az élvezetek a varázserő forrását is jelentik. E különös képzésük hasznos számukra a küldetéseik alatt.

- A hűségünk is fontos. Nem azért, mert törvény amihez alkalmazkodni kell. Hanem mert ahogy a varázslók, a messzi tiadlani slanek, oly sok fejvadász, mi is tudunk erőt nyerni az elveinkból. Erőt nyerni abból, hogy hűek vagyunk hozzájuk, a rendhez és sokakhoz. E nélkül gyengébbek lennénk. Lesz csábítás, ami sok mindent ígér, de aki a csábításra hallgat, akit az érzelmei vezérelnek és letér a helyes útról az kiemelkedetlen. Az szégyent hozna bárkire, és a  legrosszabb büntetést érdemli. 


Minden törvény változik. Melyik ranagolita ne lenne tisztában a változás törvényével? Ám sokan hitték, gondolták úgy, nőkből sosem lesz Gorvikban lovag. Tévedtek. Elég volt egy város néhány asszonyának helyt állni, megvédeni magukat és társaikat egy rivális főnemes birtokáról érkező veszedelem ellen, máris akadt befolyásos pártfogójuk, akinek hála megszületett Gorvik talán első női lovagrendje. Mert többé nem leszünk áldozatok. A Dea Macula és más hasonlóan kíméletlen csoportok, rendek kegyetlenségétől félő fiatal nők helytállása során létrejött rend legfőbb feladata ma is az, hogy lovagi harcmodorra, a kiemelkedettségük bizonyítására nevelje az arra érdemes generáció hölgy tagjait. Elsősorban az önvédelem lehetőségéről szól.

Persze a rossz nyelvek szerint a lovagrend alapításánál egy boszorkányszekta is bábáskodott, gondolva, hogy pár harcos természetű lovagdámát bizonyára sokan nem néznek majd boszorkánynak, s ha sok szép lány közül válogathatja az utánpótlást, és azok könnyen fognak maguknak udvarlót, könnyen megerősödhet. Hiszen, ha a boszorkányok tudását varázslattal is át lehet adni, amit egy démontól örököltek, ki akadályozná meg, hogy e lovagdámákat egyetlen éjszaka alatt boszorkánnyá is kiképezzék? Tény azonban, hogy az így létrejött Örök Változás Lovagrend Gorvik legrosszhírűbb lovagrendje. Ez pedig elsősorban a felvételt nyert lányok kegyetlenségének, s a rend elveinek köszönhető.

A szépség fegyver, de aki nem tudja, nem akarja ezt megvédeni, az nem méltó rá, hogy e fegyvert forgassa. Egy arra méltatlan lány, egy potenciális rivális boszorkány, pedig ne szerezhessen befolyást a szépségével. Ehhez pedig a "védtelen riválisok" megkínzása, elcsúfítása a legjobb megoldás. Persze a rend tagjai pontosan tudják, ha egy utcán mindenki látná a ténykedésük keze nyomát, hamar ők is komoly ellenállásba ütköznének. Ha pedig az áldozat tovább él, de nem akarja mutogatni a sebhelyeit, a testében esett károkat, mert szégyelli azokat, csak suttogva említik a rend rémtetteit, akkor megerősödhetnek.

Persze az idegenekkel, másfajúakkal ha tehetik még kegyetlenebbül bánnak: Nekik nyilvánosan kell elviselniük mindezt. Egyszerűen azért, hogy aki a rend rémtetteiről hall, az a külhoniak elleni elfogadott tettekre gondoljon. Természetesen a külhoniakkal szembeni kegyetlenség kapcsán több fontos szabályt határozza meg a rend tagjainak az életét, amit minden körülmények között be kell tartaniuk.

A lovagi etikettet más nemesekkel, lovagokkal szemben többnyire betartják, a tornákon helyt állnak, akad számos olyan tevékenységük is, ami alapján lovagiasnak látnánk őket, de mindez alatt ott lapul a sötét titok: A legtöbb tagot egyszerűen az motiválja, ne ő legyen az áldozat, ő inkább ragadozó lenne. A csatában való bátorságot, a helytállást oly sokszor az egyszerű, hideg logika kínálja. Csatában elesni még mindig jobb, mint elveszteni mindazt a biztonságot amit elértek, és megtapasztalni azt a kegyetlenséget amit, ha tehetik maguk is gyakorolnak. Persze akadhatnak valóban bátor, akár lovagias tagjaik is, de nem csak ez a jellemző.

Mint megannyi nemesi címet szerzett kapitány a kalózkodásra, ők rablásra, és számos rémtett elkövetésére kaptak engedélyt, és parancsot támogatóiktól. Feladatuk, hogy rémtetteikkel félelmet ültessenek gorvik ellenségeinek szívébe. Ha kell, akkor egy shadoni templomot szentségtelenítenek meg, kínzókamrának használva azt egy ünnep előestéjén, hogy az ünneplő tömeg csak a halálra vagy félholtra gyötört meztelen lányokat, asszonyokat találja a templomban... Nomeg egy halott papot.

Vallják, e feladatban azért kiemelkedettebbek bármely más hasonló rendnél, még a Dea Maculánál, számos más lovagrendnél, káosz szektánál is, mert egy nő érzékeny pontjait egy másik nő ismerheti igazán. A rossz hírük ezért sem lehet véletlen, és az elért eredmények majdnem üresnek hatnak. Ám a rendet nem a tagság  felé menekülő éppen csak felvett tagok határozzák meg, hanem azok, akik megannyi nehezebb küldetésen esnek túl. Itt pedig tudják, hogy a hűségből merítenek erőt, így a hűségük megkérdőjelezhetetlen.

Ők tudják mindazokat a célokat, amiket a rend fiatalabb tagjai nem. És tudják, hogy oly sokszor van a rossz hír forrásául szolgáló rémtettek mögött meglepően sokszor vannak nemes célok. Oly sokszor állnak bosszút jogosan, oly sokszor fékeznek meg olyat, aki kiérdemli. És a rend vezetői tudnak még egy apróságot: Hogy nem csak a külhoniak, de a külhoniak istenei között is akadnak kiemelkedettek. Olyanok akik tudják amit ők is tudnak. A bátorság nem a félelem hiánya, hanem az, hogy a félelem ellenére küzdesz, megoldást keresel, az írott törvény helyet az erődben, hűségedben bízol.

Lovagrend specifikus képzettségek első szinten:

A rend tagjai 4. szinttől választhatják, hogy egy különleges küldetésen vegyenek részt, az innen visszatérő tagok pedig, választásuk szerint, mágikus úton tanítva a boszorkány kasztot is elsajátíthatják. Természetesen nem minden lány választja ezt az utat. A rend tagjai általában igyekeznek inkább lovagnak kinézni, mint boszorkánynak elérve ezzel, hogy a többség ne is gyanakodjon másra, akkor is, ha mindkét kaszt tagjai. 


Rosilla óvatosan belépett a vándorbothoz címzett fogadóba. A kis útszéli fogadót nem sokra tartotta, bár bizakodott benne, hogy némi szórakozásra lehetősége lesz itt is. Persze a jelentéktelen utacska mellett álló épület, a maga 5 vendégszobájával nem ígért választási lehetőséget, hiszen a szobák többsége bizonyára üresen állt. Egykor persze más volt a helyzet, hiszen az út egy kisebb bányászfaluba vezetett. Amíg a bánya létezett, a bánya mellett kovácsok szorgoskodtak, volt némi kereskedelem is, előfordultak vendégek. Azóta a bányászfalu megmaradt lakói járnak időnként le a közeli vásárra, de sokat ők sem hozhatnak a konyhára. Csupa olyan kiemelkedetlen él errefelé, akik saját hibájukból maradtak itt, míg volt lehetőségük akár félretenni is, nem gondolkodtak a jövőről, s arról, hogy a bánya bizonyára nem működik örökké egyedül az ő hibájuk.

Rosilla persze tudta, itt is lehet akár prédára lesni, szórakozni, akár toborozni, így ha már erre vetette a sors fintora betért a fogadóba, ahol legnagyobb meglepetésére egy külhoni nőt talált, a füle alapján másfajút ráadásul. Gondolkodott, hogy rögtön elkapja-e, de úgy döntött érdemesebb egy kicsit várnia. Addig is lopva megfigyelte kiszemelt áldozatát. Keblének íveit, combjának finoman metszett vonalát, mindazt ami a rend egy lovagdámájának egy ilyen nőben beindíthatja a fantáziáját. Mégis kivárt, tudta, néhány kereskedő is érkezik ma a fogadóba, előttük célszerű elkezdeni a másfajú gyötrését.

Egy pillanat törtrésze alatt megannyi kép villant át az elméjén. A kiképzésnél kiosztott csapásoktól, a módszeres kínzás megannyi változatáig, oly sok minden jutott eszébe a finom vonalak láttán. Oly sok mindenre kínálkozik e törékeny lány, de oly keveset tud elviselni, s sajnos ugyanazt a területet nem lehet több eszközzel, többször tönkretenni...

Rosilla meglepetésére azonban az idegen lány őt megpillantva felállt, s a fogadó egy fa oszlopához sétált, kényelmesen az oszlophoz dőlt, s háta mögött megfogta az egyik bokáját.

- Megfelel a póz, lovag kisasszony, úgy gondolom azon jár az eszed, hogyan és mikor kényszeríts ilyen pózba. Gondoltam örülsz, ha magamtól ide állok

Rosilla elgondolkodott:

- Felismertél, és nem menekülsz, sőt még egy kihívó pózt is megengedsz... Ritkán találkozok ilyen bátor prédával. Ráadásul másfajúként tökéletesen beszéled a nyelvünket. Egyelőre gyere el az oszloptól, ülj mellém és beszélgessünk. A többire később is sor kerülhet.

Az elf eleget tett a felszólításnak.

- Ha jól gondolom, lovagként értékeled a bátorságot, s többnyire a gyávákat veted meg. Talán az ő büntetésük az, hogy el kell szenvedniük a kegyetlenségedet?

Rosilla szomorúan nézett végig beszélgetőpartnerén.

- Sajnos a bátorság nem elég ahhoz, hogy valakivel kíméletes legyek. De tetszik a bátorságod, és a tény, hogy másfajúként is meg tudtál tanulni gorvikiul. El tudtad érni, hogy egy hazám fia tanítson. De nem látom, hogy lennél igazán kiemelkedett akiért bosszút állnának, és azt sem hogyan tudod megvédeni magad. Így pedig az oszlop mellett kellene kikötnöd.

- Szerintem ránk fér egy kis mozgás, gyakorlás, kimegyünk gyakorolni a vívást, ha pedig meggyőzlek, hogy meg tudnám védeni magam, akkor talán kíméletesebb leszel az oszlopnál is.

Rosillának tetszett az ötlet, ezúttal nem akart igazán kíméletlen lenni. A másfajúban nem látott igazi potenciális vetélytársat, és tény, hogy a hegyes füle ellenére nem volt eltaposásra váró kiemelkedetlen féreg sem. Akkor nem tudna gorvikiul.

Fél óra múlva visszajöttek, Rosilla megszólalt

- Az oszlop környékén szerintem igen kegyetlen leszek, ha arra kerül majd a sor. De bármikor legyőzhetnél, a változás törvénye alapján pedig nem préda vagy, hanem egyenrangú személy, akivel tisztelettel bánok. Mivel eddig akadt amiben segítettél, egyelőre szövetséges is. Így téged sem én, sem más nem kötöz az oszlophoz a jelenlétemben. De nem hiszem el, hogy ne lenne tucatnyi olyan szövetségesed aki védelmét élvezed. Miért rejted el ennek minden jelét?

A lány elmosolyodott

- Ha elfként bizonyítom a kiemelkedettségemet, akkor kiemelkedett vagyok. Ha messziről látod, hogy a vértestvériség véd engem, az ő vendégük vagyok, akkor csak a jelet tiszteled, bennem egy gyávát látsz aki a jel mögé bújik. Megtehetem, hogy ne látszódjak gyávának.

Rosilla számára szimpatikus volt a lány. Nem préda... Inkább barát. Ritkán kötött barátságokat, de ezzel a külhonival, másfajúval kivételt tett, s igen gyorsan a barátságába fogadta.

Találatok: 52790

Comments on Az örök változás lovagrend

Be the first to comment
Please login to comment


You don`t have permission to comment here!

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.