- Thank you received: 0
A tekercs
Miután végeztél a szokásos reggeli teend?iddel elindulsz órára, ami ma igazán érdekesnek ígérkezik, ugyanis a térkapu elmélet ynevi mibenlétét magyarázza Doran egyik legjobb mágusa, Impius Grahex "az utazó"
Állítólag nem létezik hely és sík Yneven, ahol ? nem fordult volna már meg. Kopogó léptekkel közelítesz az akoliták szálláshelye felé, sajnos ez az egyetlen út az Emlékezés Tornyába. A tornyot Psz. 1457 körül építették, annak szimbólumaként, hogy Doran képes megvédeni szövetségeseit. Ez a torony a város második legjellegzetesebb épülete. A Sík, a Tér, az Id? és a Megidézés tanait itt sajátíthatják el a tanulók. Habár igyekszel kerülni a felt?nést, ami igen nehéz feladatnak t?nik, hiszen Doran összes magisztere és tanulója látta már határtalan szépséged, kénytelen vagy elviselni néhány keresetlen megjegyzést. A hosszú folyosó végére érve egy csigalépcs?n keresztül átjutsz a Nagy Csarnokba, általában itt sokan vannak. Az iskolai gy?léseket itt tartják, s?t központi elhelyezkedése miatt az órák utáni szünetekben ide gyülekeznek tanárok és diákok egyaránt. Azonban most szerencséd van ugyanis senki nincs az aulában, s?t túlságosan is nagy a csend. Innen már csak néhány lépcs?fok, és ajtó választ el a tanteremt?l, no meg a gondolat hogy kissé elkéstél.
Mit teszel?
Többiek: PM-ben írom a próba részleteit, és mikor mindenki végzett a teszttel, közzé teszem.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Persze ez nem ilyen egyszer?. Ez a küzdelem is nemes küzdelem, hiszen sokan azt mondják egyes mágikus hatások a természetben is megjelennek. A mágikus anyagok léte is erre épül. De igazából a mágia mindenhol velünk van. A bölcsek szerint akad számos természetes szimbólum, s akár egy ember alakjában is lehet valami ami így hat a szemlél?re. Eme él? jelképek mágiája köt?dik a m?vészeti mágiához, a jelmágiához és számos fontos kutatás alapja lehet. Márpedig ezek a kutatások nem m?ködnek él? jelképek nélkül. De vajon mi kell egy ilyen szimbólumhoz? Hiszen az ember alakja változik, a szimbólum pedig marad. Talán a viselkedésben van a szimbólum? Talán a mozdulataiban? A mosolyában? Az alkatában? Ezt senki sem tudta, pedig a tudatos mágiahasználat nélkül is m?köd? mágikus szimbólumom reprodukálásának a lehet?sége minden varázslót vonzott.
Ressa számára e ?szimbólum[/i:1ekgrrx1][/font:1ekgrrx1][/color:1ekgrrx1][/size:1ekgrrx1][size=4:1ekgrrx1][color=#0000cd:1ekgrrx1][font=garamond:1ekgrrx1][i:1ekgrrx1]?[/i:1ekgrrx1][/font:1ekgrrx1][/color:1ekgrrx1][/size:1ekgrrx1][size=4:1ekgrrx1][color=#0000cd:1ekgrrx1][font=garamond:1ekgrrx1][i:1ekgrrx1] azonban inkább kényelmetlenségek forrása volt, hiszen megannyi alkalommal tartották fel, és így most is sietve kellett megtennie az út végét... Ezt a pár lépést pedig akár futva is meg lehet tenni. Ett?l még ki sem merül, és pár lépés futás senki méltóságán nem ejt csorbát.
[/i:1ekgrrx1][/font:1ekgrrx1][/color:1ekgrrx1][/size:1ekgrrx1]
Futva 1 perc alatt megérkezel a tanteremhez, és mikor belépsz a szobába a tanár már nagyban a térkapuk m?ködésér?l beszél. Sajnos lekésted a bevezet? részt, de talán nem is olyan nagy baj ez, hiszen ki kíváncsi az unalmas "Két pont közti távolság" kezdet? mondatokra? Miközben a mágus folytatja el?adását, lassan megindulsz a szokásos helyed felé, el?re. Ott, ahol senki nem ül, ugyanis a férfiak túlságosan rámen?sek: kérdez?sködéseikkel és ajándékaikkal elvonják figyelmed az órától. A n?k viszont már koránt sem ennyire kellemes társaság. Legtöbbjük irigy szépségedre, és az els? években az is gyakran megesett, hogy varázspárbajra hívtak ki egy férfi miatt, ahol általában alul maradtak. Csupán egyetlen alkalom volt mikor legy?ztek, az is azért mert nap végére kifogytál a varázspontjaidból, és a hatalom italát se használhattad már. Kemény párbaj volt, még most is emlékszel arra a napra, és Ilina Haseonra. A maradék? A maradék pedig magának való, semmi más nem érdekli csak a tanulás és az érdemek.
Közeledve a tanári pulpitus felé, Impius Grahex hanghordozása és nézése egyre mogorvább. Valószín?leg azért mert zavarod az órát, és a csoport férfi tagjai er?s áhítozással szemlélnek, ahelyett hogy az ? szavaira koncentrálnának. Egyszercsak minden elcsendesül, s az óra tovább folytatódik.
-Tehát ahogy említettem már, a térmágiát nem lehet alapvet?en a többi mágiához hasonlítani. Vegyük figyelembe például az elemi mágiát! Valaki ?selemet szeretne teremteni, összpontosít, majd a mana segítségével utat nyit az elemi síkokra, ahonnan szintén a mana segítségével kiragad egy kevés elemet az anyagi síkunkra. Ez szerintem egyszer? feladat. Azonban ha valaki tér utazni szeretne, már más a helyzet. Jól át kell gondolnia mit is akar, merthogy megeshet az is, s?t már meg is esett pár szerencsétlennel, hogy az érkez? oldalon darabokra hullott a teste. A térmágiában alapvet? szabály a méretek pontos felmérése. Ezt ne úgy vegyétek, ha egy almát akartok magatokhoz teleportálni egy szobából, akkor ki kell mérni mennyi lépésre vagytok az adott lakosztálytól, hanem nagyjából meg kell becsülni mennyi a tömege az almának. Eztán jön a manapont felbecs... valaki kopogtat az ajtón. Ekkor Grahex mágus mondata félbeszakad, és Igrel lép be a terembe.
-Elnézést Impius, de szépséges tanítványodra feladatot szabott a nagytanács. Kérlek Ressa gyere velem! Magyarázkodik Igrel, "az utazó" néven elhíresült mesternek. ha véletlenül megpróbálsz bent maradni órán, Impius is utasít, hogy menj ki, hiszen te amúgy sem vagy adeptus és alkalmazni sem tudod ezt a fajta mágiát. Jogosan érezheted úgy hogy zavarod az óráját.
Mikor kimész a teremb?l, és senki nem lát titeket Igrel arcon puszil, s kedves szavakkal köszönt, majd nyugodt hangon kezdi beszédét.
-Kértelek, hogy ne vállald kedvesem az Ugoni expedíciót! Ma a Keleti toronyban megkeresett Grinous f?mágus, és azt mondta hogy tegnap megbeszélte veled a Tekercs küldetés részleteit. Arra kért, hogy a kidolgozott rúnasorozatot ismertessem, amivel majd haza hozhatjátok az eszközt. Egyb?l mondtam neki, hogy nem tartom jó ötletnek, de ? azt válaszolta, ismered a helyet és ragaszkodtál hozzá, hogy téged küldjön a Doraniak közül. mondja és miközben várja válaszod elindul a Keleti torony irányába, oda ahol bevezetett a rúnamágia tudományába.
Mit teszel?
- Veszélyes, vagy nem veszélyes, de legalább 3 dolog szól amellett, hogy én menjek. Az iskola szempontjából a legfontosabb, hogy aki két helyen tud egyszerre aktív lenni, azt nem kell nélkülözni a küldetés ideje alatt. Egyetlen óra sem marad el, nem kell senkit pótolni. Ez szerintem igen fontos szempont, és így a hiányom az esetleges kémeknek sem t?nik fel. De talán még ennél is fontosabb, hogy szükség esetén az én varázser?met könny? megtöbbszörözni, ha pedig erre sor kerül, akkor zónán kívül is tudok térmágiát alkalmazni - hangzik el a második érv is.
- És végezetül, ami egy kis ravaszsággal megoldható, arra nem feltétlenül jó ott közvetlenül mágiát használni, hiszen a manatartalékaink végesek. Ezért bízom abban, hogy a lopakodás, a ravaszság remekül kiegészítheti a varázser?t. És egyszer?en nem tudok más olyan doranit akiben mindezek az adottságok meglennének.
Természetesen a felelet után fontos a rúnasor megtanulása is...[/font:leocvrkk][/size:leocvrkk][/i:leocvrkk][/color:leocvrkk]
A varázsló figyelmesen megvárja mondandód, majd kissé idegesen válaszol.
-Csak hogy tudd, nem vagy nélkülözhetetlen! Sokan nem látnak már szívesen, és mivel te magad jelentkeztél az expedícióra, ami egyébként szerintem nem ígér mást, csak halált. Megkönnyítetted Doran dolgát. Felel?tlen dolog volt felkeresni a nagytanácsot. Szerinted neked és a többi szerencsétlennek, mi esélye van arra, hogy egy körülbelül az ötödkorból származó, ráadásul feltehet?leg Crantai eredet? eszközt megtaláljatok? Nézz rád kérd?n, miközben áthaladtok a Nagy Csarnokon, majd ki léptek az udvarra. Innen már messzir?l látszódik a magasra épített lápisz torony, amelyben az elmúlt hetekben oly serényen dolgozott Igrel és tanítványa. Még néhány lépés és már meg is érkeztél második otthonodba, ami egyben az iskola lomtára is. Persze most sokan azt hiszik hogy belépve a toronyba, az ember fia és lánya mindenféle kacattal és ócskasággal találkozhat. Azonban a tény az, hogy ezek külön szobákban, saját számításod szerint 111 teremben vannak elhelyezve. A folyosók tiszták és rendezettek. A falakon pedig nem portrék, hanem mágikus rajzolatok - rúnák vannak.
-Tudod mi a te bajod? Szólal meg ismét a dorani. -A felel?tlenség és a hiúság. A doraniak azért nem vállalják a küldetést, mert tudják, hogy vajmi kevés az esély arra, hogy találjanak valamit. Helyette téged és azt a pár barmot küldik, hogy vizsgálják ki az ügyet, hátha mégiscsak csurran-csöppen valami. Igazából nem azt a pár barmot féltem, aki az aranyért és varázstárgyakért mennek, hanem a kedvesem, vagyis téged. El nem tudom képzelni mit ígértek, hogy ilyen könnyen eldobod az életed? A szeret?d arcán látszik a szomorúság és hogy szavaival nem megbántani, hanem védelmezni akar. Még néhány lépcs?fok és már is megérkeztetek a rúnaszobába.
Igrel dolgozó terme 20 lépésnyi széles, 25 lépés hosszú, amely tele van könyvespolccal. A szobában három asztal látható, melyb?l csak az ajtóval szembeni van tele papírokkal. Mikor beléptek Saun épp, szorgosan rendezgeti a könyveket. A tanítvány, egy nem túl magas, tizenöt év körüli dzsad fiú.
-Megtaláltad a köveket? kérdi a mágus, miközben az ajtó mellett álló akasztóra teszi, fehér köpenyét.
-Az asztalodra tettem mester, és közben találtam egy erszényt is. Válasza közben széles mosoly jelenik meg a dzsad fiú arcán.
-Köszönöm. Most menj pihenni, sokat dolgoztál ma! Mondja Igrel, majd megvárja hogy a fiú kimenjen a szobából. És mikor az adeptus magatokra hagyott, a varázsló az asztalhoz lép, s egy fekete erszényt tol feléd.
Mit teszel?
Hamarosan felkerül miután mindenki átesett az els? megpróbáltatáson...
Quirin Umro:
-fp vesztés [roll0]
Mindenki
Átlépve az ajtón egy sötét szobában találod magad. Annyira nagy a sötétség, h miután eltelt pár perc és szemed hozzászokott a sötétséghez, még mindig semmit nem látsz.
Mit tesztek?
UI: Nem egy szobában vagytok, s?t ami azt illeti külön id?ben is tehát mondjuk azt h valamelyik?töknek felgyorsul az id?, valakinek lelassul. Ugyanis a doraniak külön vizsgálják meg képességeitek, és ha mindenki egyszerre csinálná a feladatot, nem bírnának mindenkit alaposan szemügyre venni.
Quirin Umro
(Több variációra írok lehet?séget, hogy gyorsabban haladjon a dolog, így értelem szer?en csak azt kell figyelembe venned, amelyik passzol a szituációhoz.)
El?ször is becsukom a szemem, megnyugszom, hallgatózok. Hallok valami neszt, vagy teljesen síri csend van?
Ha nem hallok semmit, akkor már tuti, hogy valami varázs csapdába kerültem, mert legalább kintr?l kellene besz?r?dni valami zajnak. Ha pedig ez így van, akkor egy feladat valószín? ebben a helyzetben, hogy találjak ki. Emlékszem, mikor a csatatér magitorai tanították nekem az elmém erejének használatát. Na ide pont jó lesz. Vajon mi történik, ha ki akarok jutni és arra elindulok?
(hatodik érzék 5Y-pont, 10 percig folyamatosan m?ködik, maradék Y-pontok: 9)
Ezt így végigmérem szinte az összes irányra. Ha veszélyt jelez mindenfelé, akkor egyszer?sítem, mi történik, ha teszek két lépést arra pl. Ezzel a módszerrel keresem a kijáratot. összesen 20 percig tudom használni a hatodik érzéket, abba az id?be pedig rengeteg minden belefér. Ha mégse lenne elég, ahol épp vagyok, leülök, meditációval szerzek vissza Y-pontokat és a feladat megoldódik.
Ha mégsem oldódna meg, mert mondjuk mindenhol veszélyt vagy mindenhol semleges hatást jelezne a pszi és nem tudnám, hogy merre induljak, akkor fizikai módszer, kardot el? és mint a vakok a sétapálcával, kitapogatom, hogy mi van körülöttem, elindulok a fal mentén, ahol nem hallom a kövön súrlódni a kardom hegyét, hanem fém vagy fa ajtóhoz érek, oda benyitok és így keresem a kijáratot, de ez csak a B terv.
Quirin Umro
Miután becsukod szemed és tested hirtelen a nyugalom szigetén ragad, a világ hangjaira próbálsz összpontosítani. Egyszercsak azt veszed észre, hogy semmit nem hallasz. A végtelen csend az elme erejének használatára ösztönöz.
Az új érzék amelyet pszinek nevezünk könnyen rávezet a helyes útra. (Igazából nem bírod végigmérni az irányokat, ha elolvasod mit ír a diszciplina akkor megérted: "...Nem tudja az okát, s?t a veszedelem mértékét és pontos irányát sem ismeri..." tehát fizikálisan tenned kell vmit) Amikor el?relépsz kett?t, alkarodat fájó érzés önti el, vagy legalábbis valami olyasmi amit vehetsz rossz el?jelnek. Ám amikor jobbra kilépsz szintén kett?t semmi nem történik, ami lényegesen jobb el?jelnek vehet?, mint az iménti. Sajnos mikor tennéd a 3. lépést ismét fájó érzés mar a karodba, de ezúttal a lábad is belesajog. Körülbelül 10 percig használtad a különleges képességet, ami alatt felfedezted a terem nagy részét íme:
Mit teszel? [/color]
Azért nem írom tovább mert az "A" lehet?ség szerint megpihensz és meditálsz, majd folytatod a keresgélést.
"B" lehet?ség szerint el?veszed a kardot és úgy folytatod a keresgélést? Ugye a pszi pontok miatt nem mind1.
Quirin Umro
A diszciplína második alkalmazási módja, amit a könyv ír, szerintem pont ráhúzható erre a szituációra, megkérdezem, hogy jó ötlet-e mondjuk el?re lépnem kett?t, erre jön a jó vagy rossz megérzés, ezt ismételgetem 10 percen keresztül. A veszély irányát ilyenkor valóban nem tudom, mert nem fogom tudni, hogy alattam van a veszély, vagy felettem, vagy épp oldalról csapódik valami. Az el?érzet csak annyit jelent, hogy jó ötlet-e el?re/jobbra/balra stb. lépnem kett?t.
Ezután, mivel ez a bizonyos új érzékelés remekül m?ködik,nem kell a sötétben karddal botorkálnom, ahol épp vagyok, leülök, meditálok 10 percet, ezzel visszanyerek 5 pszi pontot és folytatom a feltérképezést. Annyival könnyebb dolgom van, hogy már felfedeztem, hogy a szobában gödrök találhatók, gondolom valami csúnyasággal az aljukon, tehát a pszi segítsége mellett a lépéseim er?sen csoszogósak lesznek, nem emelem a lábam a talajról, csak húzom rajta. Ilyen módon ha az elmém nem jelezné id?ben a veszélyt valamilyen mágikus praktika miatt, még mindig hihetek a saját érzékeimnek. Persze nem tudom, hogy van-e még csapda a teremben, de legalább gödörbe biztosan nem esek.
Quirin Umro
"(Igazából nem bírod végigmérni az irányokat, ha elolvasod mit ír a diszciplina akkor megérted: "...Nem tudja az okát, s?t a veszedelem mértékét és pontos irányát sem ismeri..." tehát fizikálisan tenned kell vmit) Amikor..." vagyis ahhoz h megérezze a kari. Egyébként viszont ugyanarról beszélünk, csak két lehet?séget írtál és az 1-ben a fizikális mozdulat nem volt, pontosabban azt mondtad h végigméred az irányokat. Erre írtam azt, amit az imént az 1.mondatomban. Téma lezárva.
Miután meditáltál 10 percet, és elméd vissza tölt?dött újra nekilendülsz a kutatásnak. Körülbelül 7-8 percig tart mire teljesen felfedezed a szobát. Azonban egyetlen egy baj van, ami igazán nyomasztóvá teszi a helyzetet, a szobában nincs ajtó. Legalábbis nem találtál a megszokott helyeken.
Mit csinálsz? A diszciplína segítségével nem jutsz újabb megérzésekhez, mert teljesen ismered a szobát. Azonban még most szólok, h ezzel nem mondtam azt, h ne használd! Csak annyit mondok, h a jelenlegi helyzetedben hiába csúszakolsz, nem lesz jó illetve rossz megérzésed, tehát mindenütt ugyan olyan érzés fogad majd.
Quirin Umro
Na ez érdekes helyzet, gondolkodjunk...
A hely mágikusan el lett csendesítve, de ezek a varázslók képesek tárgyakat teleportálni ide-oda, ezt még a csatatéren láttam. Mi van, ha egy egész szobát is képesek elteleportálni valahova? Vagyis két lehet?ség van. Vagy vissza kell mennem oda, ahol bejöttem és ez az egész csak szívatás volt és az az ajtó valahova egész más helyre fog nyílni, vagy egyszer?en bele kell ugranom valamelyik gödörbe és az vezet ki. Felfedeztem a helyet, tudom, hogy az ajtóhoz könnyedén visszajuthatok a falat követve, mert nincsenek lyukak a fal mentén közvetlenül [ez derült ki a részlegesen felfedezett térképb?l, ha ez nem így lenne a terem többi részénél, akkor gondolom úgyis jelzed]
Az els? dolgom viszont odamenni az egyik gödörhöz és míg a plusz érzékem segít, meggondolni, hogy mi lenne, ha egyszer?en belemásznék? 1 lyuk átvizsgálására még gyorsan van lehet?ségem gondolom. Amennyiben jó el?érzet fog el, meg is van a kijárat, ha rossz, akkor terv a következ?:
El a legközelebbi falig a gödört?l, gyorsan visszamegyek a bejárati ajtóhoz, hátha tényleg az egész hely elteleportálódott. Ha így van, akkor megint megvan a kijárat, ha nincs így, [ami szerintem nagyon valószín?, de a harcosom el tudná képzelni, hogy így legyen] akkor anyázok egy sort, hogy ennyi id? alatt már a többi kalandozó biztosan megfejtette a szoba titkát és csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy fél órája itt keringek. Majd meditáció nélkül [mert elvileg van még 9 pszi pontom, így fog maradni 4] megint alkalmazom a diszciplínát és szépen sorban megvizsgálom a gödröket, mi lenne, ha szépen óvatosan belemásznék. Ha ehhez fizikai cselekvés kell, akkor leülök a szélére, belelógatom a lábam, mintha indulnék befelé.
[Mivel a rajz alapján nincs sok gödör, ezt pár perc alatt végig tudom csinálni ismét.]
Quirin Umro
Hello
Igen, ha valami nem világos azt egyb?l jelezni fogom. Azonban jól értelmezed a leírásokat, vagy csak jó a KM?
Óvatosan megközelíted a gödröt, azonban szúró érzést érzel a bordáidnál. Pontosabban ha lemennél a bordáiddal történne valami, legalábbis az érzéked erre utal. Ekkor egy lépést teszel hátrébb, hogy megérintsd a falakat, ami mentén majd eljuthatsz a bejárathoz. Mikor már kezed a hideg k?falakat tapogatja, lassú de biztos lépésekkel megindulsz a szoba másik vége felé. Csakhogy sajnálatodra nem találod a bejárati ajtót sem, és tested felett egy szokásos érzés lesz urá, ez pedig nem más mint a düh és a káromkodás. A szitkozódás befejeztével ismét alkalmazod a pszi er?det, ami ezúttal immár segít megtalálni a kijáratot. A gödrök mélyén sok csúnyaságot hallhattál, ami akár az életedbe is kerülhetett volna, azonban a hegyes karókat, mérges kígyókat ezúttal elkerülted. A menekül? utat a szoba közepén lév? gödörben találtad, ráadásul mászólétra is volt hozzá, így még azon sem kellett gondolkodni hogyan jutsz le oda. Utolsó megmérettetésed már csak annyi, hogy a gödör aljában lév? vízszintes faajtót kinyisd és kijuss a veremb?l.
Mit teszel?
+15 Tp-t írj fel magadnak!
-5 pszi pontot vonj le!
Illetve annyi, ha véletlenül nem volna egyértelm?, a gödör alját teljesen beteríti az ajtó, és azon állsz.
Quirin Umro
Rendben, 4 pszi ponttal rendelkezek akkor jelenleg, TP felírva.
Fellépek akkor a létrára és egyik kezemmel kapaszkodok, másikkal kinyitom az ajtót. Ha lefelé nyílik, akkor lábbal rásegíthetek, ha nem menne magától, ha felfelé, akkor meg értelemszer?en felhúzom. Ha nem lenne rajta kilincs, vagy fogantyú és felfelé nyílik, akkor kardlapot a résbe dugva próbálom felpiszkálni, persze mindezt kapaszkodás közben, ki tudja mi lesz itt még alatta.
Quirin Umro
Felkapaszkodsz a létrára, majd kinyitod az ajtót. A kijárat könnyedén nyílik és semmiféle segít?eszközre nincs szükséged. Azonban az ajtó mögül er?s vakító fény árad. Annyira er?s a fény, hogy talán még pszi energiád sem elég ahhoz, hogy szemed hozzászoktasd a fényözönhöz.
Mit teszel?
Ha véletlenül beugranál az ajtón(már pedig sok választási lehet?séged nincs) akkor k6 fp vesztés kapsz, illetve ezt látod:
Shen Igron
Szia!
Megkaptam de valamiért nem láttam így most reagálok, sajnálom.
Mivel minden felszerelési tárgyam a lovamon lév? ládában hagytam, kivéve a kardom és a pajzsom na meg a pénzes erszényem ami az övemen van így igazából...
Megpróbálok visszasétálni.
Gondolom nem nyert. Akkor a következ?:
A falak mentén megpróbálok kitalálni a teremb?l akárhol is vagyok, közben hangosan szidom azt aki ezt kitalálta. Persze kyrül.
Tippem szerint ez sem jön össze így...
Mikor meguntam a céltalan sétálgatást leülök és megáldatom Morgenaval a kardom majd hangosan imádkozok hozzá, isteni sugallatra várva.
Shen Igron
Megfordulsz és a sötétben tapogatózva elbattyogsz a kijáratnak vélt irányba mivel nem írtad le pontosan mit is jelent a "Megpróbálok visszasétálni" ezért úgy veszem hogy hátra arc és uccu neki. Sajnos nem találsz kijáratot, hiába keresed. Valószín?leg egy mágikus szobában vagy, ahonnan egyetlen kijárat van, befelé pedig csakis a feltaláló tudja hogy hogyan juthatsz be. Mivel nem találtál ajtót, elindulsz keresni egy másikat, s közben anyanyelveden szitkozódsz hangosan, ami úgy érzed már is elégtételnek bizonyult számodra. Íme a terem:
A falakat végig járva nem találsz ajtót, s?t ami azt illeti majdnem rá is fáztál. Ugyanis mikor már meguntad a járkálást és azon gondolkozol, hogy Morgenához fordulj, utolsó lépésednél egy gödör szélére lépsz, ami rögtön be is omlik, s a mélyb?l tucatnyi kígyó szisszen fel ahogy a k?darabok rájuk esnek. Nagy szerencsédre a t?led méterre lév?, a falból kiálló láncba még id?ben bele tudtál kapaszkodni. És miután kifújtad magad, a kyrek istenn?jéhez kezdesz fohászt. Ám egyenl?re nem utal jel arra, hogy imáid meghallgatásra találtattak volna. Viszont a kígyók sziszegését, még most is hallod, pedig eltelt azóta néhány perc. Ebb?l az is megállapítható, hogy a gödrök nem túl mélyek, mivel nem vízhangos a sziszegés.
Mit teszel?
Jah! A képhez elfelejtettem odaírni, hogy a szürke rész a felfedezetlen terület.
Shen Igron
A kardomat (mivel elég hosszú) úgy használom akár a vak a botját. El?ttem vízszintesen, és lefelé, hogy ne zúgjak le tapogatózok. Közben csendben maradok, mert arra sincs garancia, hogy egyedül vagyok itt.
Shen Igron
Pár perc alatt végig járod a termet, és szerencsédre a doraniak semmilyen él?lényt nem tettek a sötét szobába. Vak sötétség és csend van.
Mit teszel?[/color]
Shen Igron
A terem közepén lév? két faldarab közül a délr?l (alulról) nézett bal oldalinak a közepe vékonyabb. A fal ezen részét arról kopogtatom amerr?l több a helyem, ahol messzebb vannak a gödrök. (Tehát a rajzon nézve a bal fal bal oldalát.) Két lehet?séget tartok számon: Egy: titkos folyosó, ajtó? Kett?: Teleport kapu.
Ha fal fogdosom, keresek rajta valami szerkezetet, vagy kiálló k?darabot, hogy kinyissam. Ez sötétben csakis kézzel sikerülhet. Ráérek, így nem is kapkodok, csak nyugodtan.
Ha teleportkapu a válasz egyértelm?. Besétálok rajta. Az egész folyamat alatt éneklek egy harci indulót hol dúdolva, hol dalszöveggel. Láthatóan, hallhatóan jól érzem magam.
"Ilyenekkel már nem igazán lehet rám ijeszteni. Úgyis én vagyok minden résztvev? közül a legjobb. Ez nem kérdés, ez tény."- ez jár a fejemben a dal közben, és mosolygok szélesen- "akármit is csinálok a legfontosabb minden közül, hogy a hajam tiszta, és ápolt maradjon."
Remélem érthet? voltam.Törekedtem
Shen Igron
Ha valamit nem értek úgy is szólni fogok
Odalépsz a falhoz, majd amikor keresnéd az ajtót egy nem várt hang üti meg füled. Ez nem más, mint a fém fémmel történ? kopogtatása. Közelebb lépsz, s azt veszed észre, hogy nincs fal. Ráadásul térdmagasságában, mintha egy létra lenne, ugyanis körülbelül két lépcs?foknak megfelel? távolság között kong a vasdarab.
Mit teszel?
Shen Igron
Kardom hüvelyébe csúsztatva megpróbálom megmászni a létrát. Elindulok felfelé rajta. Óvatosan haladok hisz ha mégis inkább lefelé vezetne ne üssem be nagyon a kobakom. Éneklek tovább persze.
Shen Igron
Rosszul írtam. Térdmagasságban lent találsz létrát, és a gödör szélénél vagy.
Jó kedvel nekiindulsz a létra megmászásának és mikor a gödör aljába érkezel azt tapasztalod, hogy az ajtó amit kerestél a földön, vagyis a lábad alatt található.
Mit teszel?
+15 tp
Shen Igron
Tehát alattam az ajtó? Ha le tudok szállni úgy a létráról, hogy ne az ajtóra kelljen állnom ami a súlyom miatt nem próbálgatni való dolog akkor megteszem és keresek valami zárszerkezetet. Viszont, ha csak az ajtó amire állhatok akkor marad a karddal való tapogatózás és keresem a zárat vele..
Shen Igron
Csak az ajtóra bírsz állni, tehát akkor kardal kifeszíted a zárat. Az átjáró lefelé nyílik, és er?s fény tör át rajta, mikor kinyitod az ajtót. Szintén semmit nem látsz, ismét csak tapogatózni tudsz.
Mit teszel?
Ha beleugrasz kérlek dobj 1k6-tal fp vesztést! (egyébként sok lehet?séged nincs, mivel ha a létra legalsó fokáról ereszkedsz a fénybe még akkor is magasan vagy
Shen Igron
Az el?bb felfeszített ajtót megpróbálom letörni, leszakítani és azt dobom magam alá a mélybe. Mégis mennyire vagyok magasan? Mert ha sokáig zuhan nem lenne egészséges teljesvértben ugrándozni. Mert ha a két méterem is kevés.. Na az bajos.
Shen Igron
A vakítófény miatt nem sokat látsz, ami egyenl? a nullával. Az ajtót lebírodszakítani némi verg?déssel de értelme nem sok van. Az ajtó leesik, s azt állapíthatodmeg h körülbelül 3-4 méter magasan lehetsz.
Itt elveszett valami úton módon az üzenetem egy része.
Shen Igron
Akkor... "Kinyírok valakit!" Felkiáltással a mélybe vetem magam.
Dobd ki légyszives Te a sebzést, te vagy a F?nök, de a vértet és a pajzs súlyát kalkuláld bele.
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
M.A.G.U.S a fórumon
-
Gorviki rémmesék
- Darnol Aquinovic szobája
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

How to resolve AdBlock issue?